Siste besvarte spørsmål

  • Hvilke komplikasjoner kan oppstå etter mange år med diabetes?

    Jeg har diabetes type 2 og ønsker å vite om de komplikasjoner nedenfor kan oppstå på generelt grunnlag etter mange år med diabetes? -Tynnfibernevropati (legger) -Skulderproblematikk med smerter, inflammasjoner og frozen shoulder. -Smerter i leggene som ofte kommer om natten (nevropati?) -Pyrea

    11.05.2021 Behandling
  • Kan jeg bruke micro needling fra Dermapen?

    Hei Jeg er 50 år og har hatt diabetes type 1 i 38 år. Jeg er i god form, trener mye, røyker ikke, bruker insulinpumpe. Behandles også med Levaxin (lavt stoffskifte) og Candesertan (blodtrykksmedisin). Jeg har lest om micro needling med Dermapen, og har lyst til å gjøre dette. I en av artiklene sto det at det er kontraindisert ved diabetes. Stemmer det? I så fall hvorfor?

    29.04.2021 Annet
  • Kan jeg få insulinpumpe når jeg har diabetes type 2?

    Hei, Kan jeg som bor alene og bruker insulinpenn få innvilget insulin pumpe? På grunn av at jeg har dårlig regulert diabetes og sliter mye med angst. Eller er kriteriene så strenge at man må ha diabetes type 1(eller LADA) får å få det?

    30.03.2021 Hjelpemidler
  • Kan jeg bruke Ozempic når jeg har diabetes type 1?

    Hei Hvordan er det for oss med diabetes type 1 å bruke Ozempic? Jeg ser på diaforum at flere med type 1 har fått denne. Jeg har forsøkt Mysimba for vektnedgang. Fungerte best de første ukene. Har gått på de fra juni 2020. Har kuttet ut selv siden effekten er borte. Gikk ned 8 kg, opp igjen 6 kg til tross for medisin. Spurte behandler om å få Ozempic eller noen av de andre som er godkjent for vektreduksjon. Kunne ikke få noen av dem på grunn av økt fare for syreforgiftning hos oss med type 1. Hvorfor det når man fortsetter med insulin i tillegg? Jeg har BMI på 35, og den er ikke nedadgående. Og blir avvist på overvekts poliklinikk fordi jeg ikke er tykk nok. Hilsen ei som ønsker å gå ned i vekt.

    02.03.2021 Behandling