Påskeegg er en viktig tradisjon for mange. Kanskje skal du ut på leting i skogen med hjemmelaget kart, eller kjenner en snill påskehare som kommer med påskeegg på døra?
Om du fyller opp påskeegget selv, kan det være lurt å være litt bevisst på hva du legger i. Dette gjelder for alle, både deg med og deg uten diabetes. Det er lov å kose seg i ferien, og det er den store helheten som betyr noe. Husk likevel at godteri er kosemat som ikke kan erstatte ordentlig mat.
Et tips til deg med diabetes er å fordele inntaket av godteri, sånn at blodsukkeret ikke stiger altfor mye hver gang. Det finnes også flere oppskrifter på diabetes.no/kosthold på hjemmelaget godteri uten sukker, som for eksempel marsipan, sjokoladekonfekt og energikuler.
Under har vi satt opp noen forslag til ulike påskeegg på rundt 300 gram, og sammenlignet karbohydratinnholdet i disse. Kanskje det kan hjelpe deg til å ta et litt mer diabetesvennlig valg når årets påskegodt skal kjøpes inn.
Egg nr 5: Uten tilsatt sukker
Mengde | Karbohydrater | |
Chokoknas | 80 g | 21 g |
Kakaomandler | 80 g | 10 g |
Lakrismandler | 80 g | 6 g |
Karameller | 70 g | 11 g |
Marsipanbrød | 30 g | 5 g |
340 g | 53 g |
Likte du denne artikkelen? Les mer!
Denne artikkelen sto på trykk i medlemsbladet Diabetes 2/2021. Les bladet digitalt her (for medlemmer) eller meld deg inn i Diabetesforbundet. Som medlem får du bladet i posten seks ganger i året. Du kan også kjøpe siste utgitte enkeltutgave av bladet i nettbutikken vår.