Atle Egil Knoff Glomstad, journalist i bladet Diabetes, fikk hederlig omtale under utdelingen av årets språkpriser fra Fagpressen.

Atle skriver fast i hvert nummer av Diabetes i spalten «Litt på siden» – og har markert seg med sin humoristiske snert og sine kreative formuleringer.

Over 60 bidrag ble vurdert til språkpriser i tre kategorier. Teksten til Atle nådde ikke helt til topps, men fikk delt andreplass i hovedkategorien «Sjarmørprisen».

– Særdeles velskrevet, sa juryleder og språkviter Helene Uri om petiten, og oppfordret alle til å lese den.

Les Atles petit:

imagexeupt.png

– Unik penn

Petiten addresserer den tidvis betente debatten om bruk av ordet sukkersyke, og skapte diskusjon i kommentarfeltet til Diabetesforbundet. I den nominerte teksten skriver Atle om hvordan ordet ikke har en så negativ klang for ham som for mange andre, fordi det minner ham om moren.

– Utrolig artig med en slik anerkjennelse. Det er jo min historie, og riktignok satt den langt inne å fortelle. Men en slik heder inspirere skikkelig, det er digg å være spaltist med frihet til å både glede og provosere, sier Atle selv.

– Atles penn er helt unik, sier Diabetes-redaktør Toril Haugen. – I spalten sin gir han leserne et skråblikk på livet med diabetes – slik bare Atle kan. Tekstene holder høyt nivå og er språklig kreative.

Dette var første gang språkpriser ble delt ut av Fagpressen. Det skjedde på PUFF-konferansen («Påfyll og utvikling for fagpressefolk»). Teksten som vant Sjarmørprisen var en artikkel fra forskning.no, «Zombie-sopp lokker flua til å ha sex med mugne lik». Fagbladet vant pris for den beste tittelen, «Så var det bakeren som brød seg om folk», mens Medier24 vant den humoristiske prisen «Beste» språktabbe på trykk, der «en liten gruppe» ble til «elitegruppe».

Bli medlem – få bladet i posten

Bladet Diabetes er medlem av Fagpressen og har vunnet en rekke priser delt ut av presseorganisasjonen. 

Bli medlem for å få bladet i posten

Redaktør Toril Haugen

 

Årets forside fra 2021.