I over 20 år har May vært primus motor for alle aktiviteter og møter som handler om diabetes i fylket.
— Hennes engasjement har resultert i eget kontor for fylkeslaget, temamøter for medlemmer, ukentlige samlinger for mange ulike målgrupper, aktiviteter på stand og medieoppslag, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.
Likeperson
May Kværnstuen har selv diabetes og deler av sin erfaring med andre i rollen som likeperson. Hun brenner spesielt for den eldre målgruppen, men engasjerer seg også for barn og unge, pårørende, minoriteter og alt annet som er knyttet til organisasjonsarbeid.
I ukedagene er hun å finne på fylkeslagets kontor i Drammen mellom kl. 09.00 – 14.00. Her skrives søknader om prosjektmidler for å kunne øke aktiviteten i lokallaget ytterligere. Og det gjennomføres møter flere ganger i uken for ulike målgrupper, både med diabetes og de som ønsker å forebygge diabetes.
Kjemper for diabetessaken
— May er kreativ, full av energi, flink til å snakke for seg og til å spre engasjement. Hun jobber målrettet med å verve flere medlemmer, hun arrangerer temamøter, står på stand og bygger nettverk. Hun tørr å si meningen sin og kjemper for at diabetessaken skal få den oppmerksomheten den fortjener, sier Allgot, og legger til:
— May har også jobbet lokalpolitisk i en årrekke. Hun utfordrer lokale beslutningstakere i spørsmål rundt folkehelse og kroniske sykdommer, og står på barrikadene for andre dag etter dag.
Spent finalist
I går ble finalistene presentert på et arrangement i Frivillighet Norge. Det ble vist film om hver enkelt finalist, og det var en spent May Kværnstuen som møtte oss:
— Dette er litt skummelt. Det var veldig overraskende og hyggelig å bli nominert, sier hun.
Hva er så drivkraften til å stå på for diabetessaken?
— Jeg liker mennesker og å ha noe å gjøre. Har selv en bror med en funksjonshemning og vet hva det vil si å stå utenfor, forteller May.
Engasjementet for å hjelpe andre startet allerede da hun var sju år gammel og sydde klær til barn i Kongo. Det ble laget en film, og hun fikk se at klærne ble brukt.
— Jeg så at det nyttet og det motiverte til å stå på i årene som kom, avslutter hun.
Stem på May Kværnstuen!
Det er en jury som har plukket ut de åtte finalistene til Frivillighetsprisen. Nå er det opp til folket å avgjøre hvem som får prisen. Vi oppfordrer deg derfor til å stemme på May. Klikk her for å stemme!