1 DRIKK MYE VANN

GettyImages-1148221387.jpg
Dehydrering spiller
en større rolle for deg med diabetes enn du kanskje tror. Hvorfor? Har du drukket for lite, øker konsentrasjonen av sukker i blodet. Når blodsukkeret stiger, prøver kroppen å kvitte seg med noe av sukkeret ved å tisse det ut – og tar med seg væske slik at du blir enda mer dehydrert. Den onde spiralen er i gang. Så drikk mye, for både væskebalansen og blodsukkeret. 

2 SJEKK BLODSUKKERET OFTERE 

banan.jpeg
Varme dager kan gjøre at blodsukkeret endres uventet og raskt. I tillegg til at dehydrering kan forårsake topper, kan varmen få blodsukkeret til å synke. I varmen utvides blodårene og insulinet tas opp raskere, noe som øker risikoen for føling. Spesielt hvis du trener, svømmer eller gjør noe annet fysisk i varmen, siden aktivitet i seg selv øker blodsirkulasjonen. Pakk med ekstra følingsgodteri!
 

3 BESKYTT STÆSJET DITT 

Utstyr.jpeg
Hold diabetesutstyret ditt i skyggen og insulinet kjølig. Høye temperaturer gjør ikke bare insulinet mindre effektivt, varmen påvirker også blodsukkermålere og teststrimler. Så ikke la ting ligge igjen i en varm bil eller på strandhåndkleet. Utstyret har det mye bedre i f.eks. en Frio kjølemappe eller i en kjølebag.
 

4 BRUK SOLKREM 

GettyImages-1310456661.png
Smertefull solbrenthet forårsaker ekstra og unødvendig stress, noe som igjen øker blodsukkeret. Solbrenthet er også en sinna betennelse i huden, og all betennelse påvirker jo blodsukkeret. Velg en krem ​​med solfaktor 30 eller høyere, og smør deg skikkelig annenhver time for å opprettholde beskyttelsen.
 

5 TENK PÅ FØTTENE 

Badesko.jpeg
Frister det å gå barbeint ved bassenget eller i sanden? Hvis du har nevropati, kan det hende du ikke kjenner det varme underlaget brenne mot fotsålene, eller skarpe små gjenstander som kan gi deg sår. Sørg for å beholde skoene på!