Bli inspirert til å komme ut av vinterdvalen med disse øvelsene. Småbarnsmamma Cathrine Solheim Kolve gir deg motivasjonen du trenger for å komme i gang. 

Les Cathrines motivasjonstips her

 

Slik trener du

Kjør alle øvelsene i ti repetisjoner. For fullt treningsutbytte anbefaler vi at du også kjører alle seks øvelsene i fire runder.

 

1. Planke med fot fram og arm i sirkel

Slik gjør du: Stå i en planke med strake armer. Plasser en fot ved siden av hånden. Roter i overkroppen ved å dra armen opp i luften. Kom rolig tilbake til utgangsposisjon, og gjenta andre siden.

Du trener: Kjernemuskulatur og bevegelighet i armer og ben.

imageznmfb.png

2. Bulgarsk utfall

Slik gjør du: Bøy knærne, og press rolig opp igjen. Hold ryggen rett. Sørg for at knær og tær peker rett fram. Hold bekkenet i en stabil, vannrett posisjon.

Du trener: Framside lår og sete. Balansemomentet styrker kjernemusklene.

imagei7taf.png

3. Dips

Slik gjør du: Plasser hendene på en stol eller et bord. La fingrene peke framover. Bøy i albuene, og press tilbake til utgangsposisjon før du repeterer bevegelsen. Pass på å ikke henge i skuldrene.

Du trener: Bakside arm.

imagexicp8.png

4. Hoftehev

NB!

I noen av disse øvelsene kan det være lurt å ha med noen som passer på at barnet ikke slår seg. Og husk at du også kan bruke det du måtte ha tilgjengelig: en tung bok, en stor brusflaske, hunden …

Slik gjør du: Ligg på ryggen med fotsålene i gulvet. Løft setet opp, slik at det blir skapt en rett linje fra knærne til skuldrene. Senk setet rolig ned igjen, og gjenta øvelsen.

Du trener: Bakside lår og sete.

ovelse4.jpg

5. Fjellklatrer

Slik gjør du: Stabiliser mage og rygg. Dra kneet opp mot brystet, annethvert ben i raskt tempo. Se for deg at du skal opp i «løpetempo». Hold øvelsen i ca. 40 sekunder eller så lenge du klarer.

Du trener: Kjernemuskulatur, ben og kondisjon.

6. Båten

Slik gjør du: Sitt på rumpa med bena over gulvet og overkroppen lent litt bakover. Stabiliser mage og rygg for å få en god utgangsstilling. Unngå å «falle
sammen» i ryggen. Hold øvelsen i ca. 40 sekunder eller så lenge du klarer.

Du trener: Magemusklene.

ovelse6.jpg.

Cathrines motivasjonstips

  1. Prioriter det! Du finner alltid tid om du går inn for det. Det er en viktig prioritering – like viktig som å sette på enda en vaskemaskin, selv om klesvasken kanskje føles viktigst akkurat der og da.
  2. Sørg for egentid! Det er ingen hemmelighet at det er hektisk med småbarn, og noen ganger føles det som de henger konstant på deg. Da føles det deilig med en time «avbrekk» og litt alenetid. Det er viktig for hele familien.
  3. Husk at trening gir mening! For meg er det viktig å være sterk nok til å løfte sønnen min, i tillegg til tre handleposer, på vei hjem. Trening gjør meg myk nok til å følge etter ham på lekeplassen, og gir meg energi nok til å være en god mor etter en lang arbeidsdag. Dette hjelper treningen meg med.

Likte du denne artikkelen? Les mer!

Dette er en del av et lengre treningsprogram som sto på trykk i Diabetes 6/2020. Les bladet digitalt her (for medlemmer) eller meld deg inn i Diabetesforbundet. Som medlem får du bladet i posten seks ganger i året. Du kan også kjøpe de siste utgitte enkeltutgavene av bladet i nettbutikken vår