Fremgangsmåte
Varm margarin i en kjele. Når margarinen har sluttet å bruse, fres løk og ingefær til det er mykt og blankt. Ha i karripasta og fres i et minutt til. Tilsett kokosmelk og revet gulrot, kok opp.
Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir og ha det i gryten. Kok opp og senk varmen, og la gryten koke på svak varme i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.
Ha i kinakål og sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.
Bruk en liten kniv og rens sukkerertene ved å dra av strengen.
Smak til med fiskesaus, salt og pepper.
Server den indiske currygryten i dype skåler.
Tips! Ønsker du en laktosefri rett erstatter du margarin med olje.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
600 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin eller rapsolje til steking
2 stk løk i båter
60 g finhakket frisk ingefær
4 ss indisk karripasta
2 bokser lett kokosmelk (à 400 ml)
4 stk revet gulrot
400 g kinakål i strimler
20 stk sukkererter i strimler
4 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ts salt
½ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 494 kcal/ 74 kcal |
Karbohydrater | 18 g/ 2,5 g |
Proteiner | 39 g/ 6 g |
Fett | 27,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 14,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 7,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 9 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: