Fremgangsmåte

Varm margarin i en kjele. Når margarinen har sluttet å bruse, fres løk og ingefær til det er mykt og blankt. Ha i karripasta og fres i et minutt til. Tilsett kokosmelk og revet gulrot, kok opp.

Tørk kjøttet med litt kjøkkenpapir og ha det i gryten. Kok opp og senk varmen, og la gryten koke på svak varme i 2-3 minutter, eller til kjøttet er gjennomkokt.

Ha i kinakål og sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.

Bruk en liten kniv og rens sukkerertene ved å dra av strengen.

Smak til med fiskesaus, salt og pepper.

Server den indiske currygryten i dype skåler.

Tips! Ønsker du en laktosefri rett erstatter du margarin med olje.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet)

Ingredienser

4 personer

600 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin eller rapsolje til steking
2 stk løk i båter
60 g finhakket frisk ingefær
4 ss indisk karripasta
2 bokser lett kokosmelk (à 400 ml)
4 stk revet gulrot
400 g kinakål i strimler
20 stk sukkererter i strimler
4 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ts salt
½ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 494 kcal/ 74 kcal
Karbohydrater 18 g/ 2,5 g
Proteiner 39 g/ 6 g
Fett 27,5 g/ 4 g
- hvorav mettet fett 14,5 g/ 2 g
- enumettet fett 7,5 g/ 1 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 9 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja