Fremgangsmåte

Skjær paprika i to på langs. Fjern kjernen. Del cherrytomat i to. Bland cherrytomat med basilikum, hvitløk og olje.

Legg halve paprika med snittsiden ned på grillen i et par minutter, dette for å få grillstriper. Fyll paprika med cherrytomatblanding og plasser den på grillen på indirekte varme til den blir mør, ca. 5 minutter.


Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen". Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden.


Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)

Ingredienser

6 personer

  • 3 stk rød paprika
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 beger gul cherrytomat
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss rapsolje

 

Næringsinnhold per porsjon/per 100 g

Energi/Kalorier 47 kcal/ 31 kcal
Karbohydrater 5 g/ 3,5 g
Proteiner 1 g/ 0,5 g
Fett 2 g/ 1 g
- hvorav mettet fett 0,2 g/ 0,1 g
- enumettet fett 1,2 g
- flerumettet fett 0,7 g
Kostfiber 2 g/ 1,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei