Fremgangsmåte

Skålding:
Bland sammen ingrediensene til skåldingen i en bakebolle, og la stå på benken i 30 minutter.
Hoveddeig:
Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som skåldingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Elt på lav fart i fire minutter, øk tempoet og elt videre i ti minutter. Dekk bakebollen med plast eller klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.

Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle den ut til et rektangel på ca. 30×50 cm. Smør på pesto, og fordel soltørkede tomater utover. Rull deigen forsiktig sammen til en lang pølse. Skjær 2 cm tykke skiver av deigpølsen, til ca. 20 snurrer. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir med snittflaten opp. Dekk snurrene med plast eller et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 20 minutter.

Ha litt revet ost på toppen av hver pestosnurr. Stek midt i ovnen på 225 °C i 10–15 minutt eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret brød og korn (tilpasset Diabetesforbundet).

Ingredienser

Antall 20

Skålding:
400 g sammalt hvete, fin
4 dl kokende vann

Hoveddeig:
300 g Fibramel
2 ts salt
2 dl melk
½ pakke gjær

Fyll:
200 g pesto
150 g finhakkede soltørkede tomater
150 g revet gulost

Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram

Energi/Kalorier 230 kcal / 252 kcal
Karbohydrater 28,5 g / 31,5 g
Proteiner 8 g / 9 g
Fett 8,5 g / 9 g
- hvorav mettet fett 2 g / 2 g
- enumettet fett 2 g / 2,5 g
- flerumettet fett 3 g / 3,5 g
Kostfiber 3,5 g / 4 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja