Fremgangsmåte
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrot og squash i terninger og stangselleri i tynne skiver.
Smelt smør i en stor kjele over middels varme. Ha i løk og hvitløk, gulrot og stangselleri. La det surre i 5 minutter. Tilsett hakkede tomater og vann. La det hele få et oppkok og skru ned varmen. La suppen småkoke til selleri og gulrøtter er knapt møre, ca. 5 minutter.
Tilsett deretter squash, bønner og krydder. La suppen få et oppkok og skru deretter ned varmen. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med en god spiseskje crème fraîche, olivenolje og godt, grovt brød.
Næringsberegningene er gjort med myk margarin og inkluderer ikke brød.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no)
Ingredienser
4 personer
1 stk løk
1 båt hvitløk
2 stk gulrot
2 stilk stangselleri
1 ss smør/myk margarin
1 boks hermetiske tomater
1 stk grønn squash
1 boks hermetiske brune bønner
1 boks hermetiske røde bønner
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
2 ts salt
2 krm pepper
2 ss olivenolje
4 ss crème fraîche lett, 10 %
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 314 kcal/ 46 kcal |
Karbohydrater | 30,5 g/ 4,5 g |
Proteiner | 16 g/ 2,5 g |
Fett | 12,5 g/ 2 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 13,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: