Fremgangsmåte
Sett ovnen på 250 °C.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre i romtemperert smør. Rør inn kefir og revet ost i deigen.
Form 10-12 scones. Bruk litt olje på hendene om deigen er klissete. Legg på en bakepapirkledd stekeplate. Strø eventuelt over litt havregryn og revet ost.
Stek sconesene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til de er gylne.
Oppskrift og bilde er er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
12 personer
3 dl glutenfrie havregryn
2 dl sorghum-mel
2 dl grovt glutenfritt mel
100 g romtemperert smør
½ ts salt
1 ss bakepulver
4 dl kefir/kulturmelk
2 dl revet ost
Næringsinnhold per scones/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 218 kcal/ 270 kcal |
Karbohydrater | 23 g/ 29 g |
Proteiner | 5,5 g/ 7 g |
Fett | 11 g/ 13,5 g |
- hvorav mettet fett | 6,5 g/ 8 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 2 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: