Fremgangsmåte
Smelt smør i en stor gryte ved middels varme.
Ha i karri, purre, finhakket løk og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
Rør melet inn i grønnsakene (ev. glutenfritt mel). Tilsett lettmelk og lett crème fraîche under omrøring og gi det et raskt oppkok. La det hele stå og småkoke mens torskefileten skjæres i terninger ca 3 x 3 cm og paprikaen kuttes i tykke strimler.
Legg fiskebitene og paprikaen i gryten og la alt trekke i ca 10 minutter, til fisken er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.
Server gryten med ferskt brød (ev glutenfritt brød).
Næringsberegningene inkluderer ikke brød og er beregnet med margarin.
Oppskriften og bildet er hentet med tillatelse fra www.melk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
2 ss smør eller margarin
1 ts karri
½ stk purre
½ stk løk
1 båt hvitløk
1 ss hvetemel
3 dl lettmelk
2 dl lett crème fraîche
400 g torskefilet, skåret i små biter
1 stk rød paprika
Salt og pepper
1 ss frisk basilikum, finhakket
Næringsinnhold per porsjon
Energi/Kalorier | 266 kcal/ 84 kcal |
Karbohydrater | 11 g/ 3,5 g |
Proteiner | 29 g/ 9 g |
Fett | 11 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 4,0 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: