Fremgangsmåte
Vask salaten og grønnsakene, og kutt grønnsakene i biter.
Fjern skallet og den innerste kjernen på ananasen. Denne kjernen er litt hardere enn resten av frukten.
Del avokadoen i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet. Del i mindre biter.
Bland sammen oljedressingen. Bruker du friske urter kan du heller tilsette dette i selve salaten.
Ha enten oljedressingen over salaten eller ved siden av.
Tips! For å tilføre mer protein og fylde i salaten kan du for eksempel tilsette kylling. Du kan også bruke bønner, kikerter for å tilføre protein, men fortsatt holde den vegetar. Salaten kan også serveres med grovbrød.
Ingredienser
3 personer
1 pose Babyleafsalat
1 gul paprika
1 stor avokado
12 stk cherrytomater
1/2 ananas
50 gram valnøtter
2 ss olivenolje
2 ss balsamico
1 ss tørt urtekrydder eller friske urter
Litt salt
Litt pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 399 kcal/ 115 kcal |
Karbohydrater | 18,5 g/ 5,5 g |
Proteiner | 5 g/ 1,5 g |
Fett | 32 g/ 9,5 g |
- hvorav mettet fett | 4 g/ 1 g |
- enumettet fett | 16 g/ 4,5 g |
- flerumettet fett | 8,5 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 5,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: