Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til deigen og kna den til konsistensen blir fast. Legg den i kjøleskapet minst 10 min.
Stek løk og sjampinjong i olje, sammen med litt salt og pepper og la det surre under lokk i ca. 5 min. Ta av lokket og tilsett spinat og ev. kylling/skinke. La dette steke på lav temperatur i noen min.
Kjevle eller trykk ut deigen i paiform, ca. 24–26 cm diameter. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paibunnen i ovn ved 200 °C i 10–12 min. Pisk sammen egg, melk og revet ost. Legg grønnsakene i paiformen og hell over eggblandingen. Til slutt legger du på småtomater og noen ts pesto spredt ut over paien. Stek paien til eggblandingen er stivnet og den har fatt en fin gyllen farge, ca. 25–30 min.
Tips! Server med en lett salat.
Oppskriften er hentet fra heftet Fristende retter for deg med diabetes, utgitt av Diabetesforbundet 2013.
Ingredienser
6 personer
En mager og god paideig
2 dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, grov
50 g myk margarin
1 ½ dl kesam
½ ts salt
2 ss vann
Fyll
2 løk, skivet
250 g sjampinjong, skivet
1 pose frisk spinat
Ev. kylling eller skinke
1 ss rapsolje
Salt og pepper
Eggblanding
3 egg
2 dl lettmelk
2 dl lettost, revet
Litt salt og pepper
1 pk småtomater
3–4 ts pesto, kjøpt eller hjemmelaget*
* Fettfordelingen i pesto er ikke oppgitt, men fordelingen heller mot høy andel enumettet og flerumettet fett, og lavt innhold av mettet fett
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 353 kcal/ 108 kcal |
Karbohydrater | 28 g/ 8,5 g |
Proteiner | 18,5 g/ 6 g |
Fett | 17 g */ 5 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 2 g |
- enumettet fett | 6 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 3,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 6 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: