Fremgangsmåte

Skjær kyllingen i terninger, og stek den sammen med hvitløk. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. Smak deg frem med krydder. Tilsett paprika.

Ta pannen av platen og rør inn gresk yoghurt.

Raita:

Riv agurk, press ut saften, og rør det sammen med kesam, et halvt most hvitløksfedd, lime og mynte. Smak til med litt salt og pepper. Serveres ved siden av retten.

Tips! Server sammen men halvgrove nanbrød. 

Ingredienser

3 personer

700 g kylling
1 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
1 rød paprika, terninger

Krydder til saus:

1 ½ ts malt spisskummen
½ - 1 ss malt koriander
½ ts malt kardemomme,
½ ts malt muskatt
1 ½ ts paprikapulver
½ ts cayennepepper
1 ss revet ingefær

4 ss gresk yoghurt

Raita:

½ boks mager kesam
½ revet agurk
½ hvitløksfedd
½ ss limesaft
1 ss mynte
Dryss med salt og pepper

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 366 kcal / 68 kcal
Karbohydrater 11,5 g / 2,5 g
Proteiner 64 g / 12 g
Fett 6,5 g / 1 g
- hvorav mettet fett 2 g / 0,5 g
- enumettet fett 1,5 g / 0,2 g
- flerumettet fett 1,5 g / 0,2 g
Kostfiber 3,5 g / 0,5 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja