Fremgangsmåte
Skjær av topp og bunn på agurken og skrell av det meste av skallet. Del agurken i grove biter. Plukk blader av urtestilkene. Kjør agurk, yoghurt, hvitløk, urter og olivenolje i hurtigmikser/blender til du har en helt glatt suppe.
Du kan eventuelt sile suppen gjennom en fin sil for å få den helt jevn. Sett suppen kaldt til den skal serveres – den vil utvikle mer smak om den får stå noen timer.
Skrell agurk, del den i to og fjern kjernene. Skjær agurken i små terninger. Finhakk rødløk.
Ta suppen ut av kjøleskapet og visp inn sitronsaft. Juster smaken med mer salt og pepper om nødvendig.
Server suppen iskald i små skåler, og topp med hakket agurk og løk. Pynt med litt frisk dill og drypp over noen dråper olivenolje.
Varier smaken ved å bruke andre urter som koriander og kjørvel. Vil du servere suppen med en gang, får du den iskald ved å kjøre den med noen isbiter.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Matprat.no
Ingredienser
4 personer
2 stk agurk
1 ½ dl gresk yoghurt
1 båt finhakket hvitløk
4 stilker frisk dill
2 stilker frisk persille
2 stilker frisk mynte
4 ss virgin olivenolje
Saften av ½ stk sitron
½ ts salt, gjerne urtesalt
1⁄4 ts kvernet pepper
Til servering:
½ stk rødløk
1⁄4 stk agurk
1 stilk frisk dill
1 ss virgin olivenolje
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 166 kcal/ 63 kcal |
Karbohydrater | 6 g/ 2 g |
Proteiner | 3,5 g/ 1,5 g |
Fett | 14 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 9,5 g/ 3,5 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: