Fremgangsmåte
Skjær svinefilet fri for hinner, krydre med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider på direkte varme. Legg den over på indirekte varme, ca. 15–20 minutter.
Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
Skjær paprika i to på langs. Fjern kjernen. Del cherrytomat i to. Bland cherrytomat med basilikum, hvitløk og rapsolje.
Legg halve paprika med snittsiden ned på grillen i et par minutter, dette for å få grillstriper. Fyll paprika med cherrytomatblanding og plasser den på grillen på indirekte varme til den blir mør, ca. 5 minutter.
Bland balsamico, sukker, vann og hvitløk. Rør til sukkeret er løst opp. Pensle blandingen på svinefileten med jevne mellomrom de siste 5 minuttene av grillingen. La fileten hvile i 5-10 minutter før servering.
Server saftig svinefilet med fylte paprika.
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
600 g ytrefilet av svin
1 ts salt
½ ts pepper
Glaze
1 ss balsamicoeddik
1 ss brunt sukker
1 ss vann
1 båt finhakket hvitløk
Fylt paprika
2 stk paprika
1 ½ beger rød cherrytomat (bruk gjerne rød og gul)
1 ½ ss grovhakket frisk basilikum
1 båt finhakket hvitløk
1 ss rapsolje
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 233 kcal/ 74 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 2,5 g |
Proteiner | 37 g/ 12 g |
Fett | 5 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: