Fremgangsmåte
Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.
Stek lakseterningene i olje til de er gylne på alle sider. Legg til side.
Wok grønnsakene i olje på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.
Server med fullkornsris/naturris.
Næringsberegningene inkluderer ikke fullkornsris/naturris.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte soyasausen med glutenfri soyasaus.
Oppskriften er benyttet i videoen "Et sunnere valg".
Oppskriften og bildet er med tillatelse hentet fra www.matprat.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Ingredienser
4 personer
600 g laksefilet i terninger
3 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ss revet frisk ingefær
4 stk vårløk i skiver
1 stk rød paprika i strimler
1 stk rødløk i båter
3 båt finhakket hvitløk
4 stk frisk sjampinjong i båter
4 stk rød cherrytomat delt i to
1 boks hermetiske bambusskudd
4 ss rapsolje til steking
Woksaus
½ dl soyasaus
1 dl fiskebuljong (utblandet)
½ ts maisstivelse (maizena) glutenfri
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 492 kcal/ 131 kcal |
Karbohydrater | 10 g/ 2,5 g |
Proteiner | 33 g/ 9 g |
Fett | 35 g/ 9 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 18,5 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 11 g/ 3 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: