Fremgangsmåte

Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.

Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet.

Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak ev. til med salt.

Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

 

Grønnsaksstrimler

Vask gulrot og agurk godt.

Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler. Du kan eventuelt også bruke en grønnsaksstrimler, som er beregenet for å strimle opp grønnsaker.

Lag en dressing av limesaft, sukker eller søtning og soya, og smak til.

Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.

Server fiskekakene med grønnsaksstrimler og soyasaus.

Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte soyasaus med glutenfri soyasaus.

 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

4 personer

500 g steinbitfilet, uten skinn og bein
2 ts salt
1 ss potetmel
2 ss riseddik
3 stk vårløk
1 ts ingefær, frisk
Solsikkeolje eller rapsolje

Grønnsaksstrimler
3 stk gulrot
1 stk agurk
1 stk lime
1 ts sukker
1 ts soyasaus

Tilbehør
Soyasaus

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 214 kcal/ 69 kcal
Karbohydrater 8 g/ 3 g
Proteiner 25 g/ 8 g
Fett 8,5 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,3 g
- enumettet fett 4 g/ 1,3 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 1 g
Kostfiber 3 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Nei