Fremgangsmåte
Skjær steinbiten i mindre biter og kjør den sammen med salt raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Tilsett potetmel og riseddik, og kjør til alt er godt blandet.
Skjær vårløk i små biter og bland den i farsen sammen med finrevet ingefær. Smak ev. til med salt.
Form små fiskekaker og stek dem i olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Grønnsaksstrimler
Vask gulrot og agurk godt.
Bruk ostehøvel til å skive opp gulrot og agurk på langs, og skjær skivene i strimler. Du kan eventuelt også bruke en grønnsaksstrimler, som er beregenet for å strimle opp grønnsaker.
Lag en dressing av limesaft, sukker eller søtning og soya, og smak til.
Bland dressingen med grønnsaksstrimlene og la det trekke noen minutter.
Server fiskekakene med grønnsaksstrimler og soyasaus.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte soyasaus med glutenfri soyasaus.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
500 g steinbitfilet, uten skinn og bein
2 ts salt
1 ss potetmel
2 ss riseddik
3 stk vårløk
1 ts ingefær, frisk
Solsikkeolje eller rapsolje
Grønnsaksstrimler
3 stk gulrot
1 stk agurk
1 stk lime
1 ts sukker
1 ts soyasaus
Tilbehør
Soyasaus
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 214 kcal/ 69 kcal |
Karbohydrater | 8 g/ 3 g |
Proteiner | 25 g/ 8 g |
Fett | 8,5 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,3 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1,3 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: