Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.

Skjær torskefilet i biter.

Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper. Dersom du bruker rå fisk lager du sausen ekstra tykk.

Avkjøl sausen litt, rør inn egg og smak til med salt, pepper og muskat.

Bland torskebitene inn i sausen og hell gratengmassen over i en smurt ildfast form.

Dryss over griljermel.

Stek gratengen på nederste rille i ca. 40 min.

Råkost lager du ved å blande raspet gulrot og eple. Tilsett litt pepper og noen dråper sitronsaft.

Server gratengen med råkost og kokt potet. 

Tips! Fiskegrateng kan lages av all type hvitfisk både rå og kokt. Bruk gjerne rester fra dagen før. Kokt makaroni eller grønnsaker kan erstatte litt av fiskemengden. Steketiden vil være kortere når fisken er kokt.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Fotograf: Eva Brænd.

Ingredienser

4 personer

600 g torskefilet, uten skinn og bein
3 ss smør eller margarin
4 ss hvetemel
4 dl lettmelk
3 egg
½ ts salt
0,25 ts muskat
1 dl griljermel
Salt og pepper

Tilbehør
Råkost (3 raspet gulrot og 1 eple)
4 små poteter

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 535 kcal/ 112 kcal
Karbohydrater 44,5 g/ 9 g
Proteiner 52 g/ 11 g
Fett 15 g/ 3 g
- hvorav mettet fett 3 g/ 0,5 g
- enumettet fett 5 g/ 1 g
- flerumettet fett 3,5 g/ 1 g
Kostfiber 5,5 g/ 1 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja