Fremgangsmåte

Stek løken myk i olje - 5-6 minutter. Rør inn karri og stek videre i 1-2 minutter.

Tilsett blomkålbuketter, vann og tomater og kok retten videre til blomkålen så vidt er mør - ca. 5 minutter. Tilsett kikerter og kok videre i 2 minutter.

Rør inn spinatbladene til slutt.

Server blomkålkarri rykende varm. Hvis ønskelig med naturris eller grovt brød til.

Om du ikke ønsker en ren vegetarisk rett, kan du tilsette strimler av stekt kylling.

 

Foto: Colourbox

Ingredienser

4 personer

1 stk hakket løk
2 ss rapsolje
2 ts karri
1 stk blomkål i buketter
1-2 bokser hakkede hermetiske tomater
3 dl vann
100 g frisk spinat - småbladet/babyspinat
1 boks hermetiske kikerter, avskylt

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 206 kcal/ 39 kcal
Karbohydrater 20 g/ 4 g
Proteiner 9,5 g/ 2 g
Fett 7 g/ 1,5 g
- hvorav mettet fett 0,5 g/ 0,1 g
- enumettet fett 3,5 g/ 0,5 g
- flerumettet fett 2,5 g/ 0,5 g
Kostfiber 11 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei