Fremgangsmåte
Stek løken myk i olje - 5-6 minutter. Rør inn karri og stek videre i 1-2 minutter.
Tilsett blomkålbuketter, vann og tomater og kok retten videre til blomkålen så vidt er mør - ca. 5 minutter. Tilsett kikerter og kok videre i 2 minutter.
Rør inn spinatbladene til slutt.
Server blomkålkarri rykende varm. Hvis ønskelig med naturris eller grovt brød til.
Om du ikke ønsker en ren vegetarisk rett, kan du tilsette strimler av stekt kylling.
Foto: Colourbox
Ingredienser
4 personer
1 stk hakket løk
2 ss rapsolje
2 ts karri
1 stk blomkål i buketter
1-2 bokser hakkede hermetiske tomater
3 dl vann
100 g frisk spinat - småbladet/babyspinat
1 boks hermetiske kikerter, avskylt
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 206 kcal/ 39 kcal |
Karbohydrater | 20 g/ 4 g |
Proteiner | 9,5 g/ 2 g |
Fett | 7 g/ 1,5 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g/ 0,1 g |
- enumettet fett | 3,5 g/ 0,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 11 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: