Fremgangsmåte
Smelt smør i en stekepanne, la purren surre seg blank før matfløten slås på og karri røres inn.
Legg fisketerningene forsiktig oppi fløten, slå ned varmen og la det småputre i ca 10 minutter. Ikke rør i gryten, da fliser fisken seg! Smak til med salt og pepper.
Dryss over egg, tomat og gressløk rett før servering. Kan serveres alene, eller med kokte poteter hvis ønskelig.
Tips! Matfløten kan erstattes med helmelk for å gjøre middagen magrere. Lett matfløte kan også benyttes, men den tåler kun lett oppkok.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Melk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Bård Ek
Ingredienser
4 personer
2 ss smør eller margarin
1 stk purre, ca.150 g
3 dl matfløte
2 ts karri
800 g torskefilet, i terninger
1 ts salt
½ ts pepper
2 stk egg, hardkokte
2 stk tomat, finhakket
2 ss tørket gressløk, finklippet
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 427 kcal/ 107 kcal |
Karbohydrater | 5,5 g/ 1,5 g |
Proteiner | 42,5 g/ 11 g |
Fett | 25 g/ 6,5 g |
- hvorav mettet fett | 11 g/ 3 g |
- enumettet fett | 8 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: