Fremgangsmåte

Blande og røre sammen ingrediensene. Hell blandingen i et glass eller plastikkbeger og sett det i kjøleskapet om kvelden. 

Rør litt i grøten før den spises. Tilsett litt bær eller frukt når den er spiseklar. 

Tips! Bruk laktosefri melk og kesam og glutenfri havregryn for å gjøre kjøleskapgrøten laktose- og glutenfri. 

Mange butikker selger plastglass med lokk som har plass til bær eller korn som egner seg perfekt til kjøleskapgrøt.

Obs. Tid er brukstid. 

Ingredienser

1 personer

1 dl lettkokte havregryn
Liten neve solsikkefrø, nøtter eller mandler eller litt av hvert
1 ts linfrø
1,5 dl melk
Ca 1 dl (pleier å ta to gode spiseskjeer) kesam med smak

Næringsinnhold per porsjon / per 100 g

Energi/Kalorier 352 kcal / 117 g
Karbohydrater 37 g / 12 g
Proteiner 22 g / 7,5 g
Fett 11 g / 4 g
- hvorav mettet fett 2,5 g / 0,5 g
- enumettet fett 3,5 g / 1 g
- flerumettet fett 4 g / 1,5 g
Kostfiber 6 g / 2 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja