Fremgangsmåte
Blande og røre sammen ingrediensene. Hell blandingen i et glass eller plastikkbeger og sett det i kjøleskapet om kvelden.
Rør litt i grøten før den spises. Tilsett litt bær eller frukt når den er spiseklar.
Tips! Bruk laktosefri melk og kesam og glutenfri havregryn for å gjøre kjøleskapgrøten laktose- og glutenfri.
Mange butikker selger plastglass med lokk som har plass til bær eller korn som egner seg perfekt til kjøleskapgrøt.
Obs. Tid er brukstid.
Ingredienser
1 personer
1 dl lettkokte havregryn
Liten neve solsikkefrø, nøtter eller mandler eller litt av hvert
1 ts linfrø
1,5 dl melk
Ca 1 dl (pleier å ta to gode spiseskjeer) kesam med smak
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 352 kcal / 117 g |
Karbohydrater | 37 g / 12 g |
Proteiner | 22 g / 7,5 g |
Fett | 11 g / 4 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g / 0,5 g |
- enumettet fett | 3,5 g / 1 g |
- flerumettet fett | 4 g / 1,5 g |
Kostfiber | 6 g / 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: