Fremgangsmåte
Sett ovnen på 180 grader. Visp eggene og fløten med en gaffel.
Vask og kutt opp purren. Bland inn purre, salt, krydder, makaroni (ukokt) og fisk. Ha alt over i en liten ildfast form. Dytt makaronien nedi i blandingen hvis de stikker mye opp.
Dekk med aluminiumsfolie, og bak i ovnen i ca 20 minutter. Ta av folien, strø på ost og bak videre i ca 20-25 minutter, osten skal bli litt gylden.
Prøvesmak en makaroni om den er passe "al dente". Hvis ikke, skru av ovnen og la gratengen stå på ettervarmen i 10 minutter til.
Server gjerne med en råkostsalat eller enkel salt.
For variasjon: Gratengen kan også lages med andre fisketyper, eller med flere typer i kombinasjon. Du kan også tilsette friske urter og grønnsaker som spinat eller erter.
Tips! Fiskegratengen blir laktosefri hvis du bruker laktosefri matfløte. Ost er naturlig lav på laktose, så de fleste med laktoseintoleranse tåler ost. Glutenfri blir retten ved å bruke glutenfri makaroni.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matlyst!. Foto: Marit Kolby Zinöcker
Ingredienser
3 personer
2 egg, pisket.
Halvparten av det grønne på en purre, tynne skiver.
2 dl matfløte
2 dl makaroni, fullkorn
400 gram filét av torsk eller hyse skåret i terninger.
½ ts salt
½ ts pepper
½ ts revet muskatnøtt
1-2 dl revet ost
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 456 kcal/ 155 kcal |
Karbohydrater | 19 g/ 6,5 g |
Proteiner | 41 g/ 14 g |
Fett | 23/ 8 g |
- hvorav mettet fett | 12 g/ 4,5 g |
- enumettet fett | 6 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 3 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: