Fremgangsmåte

Smelt smør i en liten kasserolle.

Bruk en stavmikser og kjør sammen glutenfritt mel, knuste linfrø, sesamfrø, glutenfrie havregryn, melk, egg og smeltet smør i en bolle. La røren svelle i 5 minutter. 

Stek pannekaker i en middels varm panne til de er gyllenbrune på begge sider. Smør gjerne pannen mellom hver pannekake slik at det ikke svir seg.

Server gjerne pannekakene med spekeskinke, biter av blåmuggost og frisk spinat. Drypp over litt god olivenolje og krydre med litt grovkvernet pepper. 
NB: næringsberegningen er gjort uten topping. 

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4 personer

75 g smør
4 dl glutenfritt mel (Semper Grov Mix)
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø
1 dl glutenfrie havregryn
8 dl soyadrikk eller mandeldrikk
4 egg

Forslag til topping:

8 skiver kokt skinke eller spekeskinke
8 skiver hvitost eller 1 pk blåmuggost
1 pk babyspinat

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 560 kcal/ 158 kcal
Karbohydrater 54 g/ 15,5 g
Proteiner 19 g/ 5,5 g
Fett 28 g/ 8 g
- hvorav mettet fett 8 g/ 2 g
- enumettet fett 9,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 8,5 g/ 2,5 g
Kostfiber 8 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Ja