Fremgangsmåte
Smelt smør, ha i melk og varm blandingen opp til den er fingervarm (37 °C).
Ha i gjær og fiberhusk, rør blandingen sammen og la det svelle i 5-10 minutter.
Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i bollen til en kjøkkenmaskin. Hell i væsken og elt deigen godt sammen. Du kan også elte deigen for hånd. Dekk til bollen og la deigen heve til dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør på et lag pizzasaus, dryss på revet ost og skinke skåret i terninger. Krydre med pizzakrydder eller annet krydder du liker godt.
Rull sammen deigen på samme måte som til en rullekake, og skjær 3 cm brede stykker av rullen.
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk eventuelt snurrene litt ned, så de blir bredere og ikke så høye. Etterhev i ca. 20 minutter.
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Pensle snurrene med et sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl snurrene litt på rist før servering.
TIPS: Varier gjerne fyllet med andre ting du liker å ha på pizza f. eks paprika i terninger, finhakket løk, stekt kjøttdeig, pepperoni med mer.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Sara Johannessen
Ingredienser
Til 14 pizzasnurrer
150 g margarin
6 dl melk
1 pk tørrgjær
1,5 ss fiberhusk
250 g jyttemel
500 g Semper grov melmix
2 ts salt
1 ss sukker
1 ts bakepulver
Fyll:
1 boks pizzasaus (200 g)
150 g kokt skinke
300 g revet ost
1 egg til pensling
Næringsinnhold per stk/ per 100 g
Energi/Kalorier | 367 kcal/ 234 kcal |
Karbohydrater | 45 g/ 28,5 g |
Proteiner | 12 g/ 7,5 g |
Fett | 14,5 g/ 9 g |
- hvorav mettet fett | 7 g/ 4,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 1,5 g/ 1 g |
Kostfiber | 5 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: