Fremgangsmåte
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Stivpisk eggehvitene luftige og hvite, og tilsett Sukrinmelis.
Smelt gelatinplatene etter anvisning på pakken og hell i en tynn stråle over eggehvitene mens du visper. Sett det kaldt i et par timer til det er helt stivnet.
Del opp i ca. 12 boller, smelt sjokolade, avkjøl noe (pass på at sjokoladen ikke stivner igjen) og dypp bollene forsiktig i. Du kan også bruke en skje til å ta sjokolade på bollene. Strø eventuelt kokos over til slutt, og sett kokosbollene kjølig i en times tid.
Kokosbollene er laktosefrie så lenge sjokoladen er uten melk/melkepulver. De fleste mørke sjokolader er uten melk. Se på næringsinnholdet.
Næringsberegningen inkluderer 70 % sjokolade.
Tidsbruk er aktiv tid
Ingredienser
Antall 12
3 eggehviter
3 ss Sukrinmelis eller annen søtning tilsvarende 3 ss sukker
4 gelatinplater
2 ss vann
100 g 70 % sjokolade eller sukkerfri mørk sjokolade
Ev. 2 ss kokos
Næringsinnhold per stk/ per 100 g
Energi/Kalorier | 60 kcal/ 238 kcal |
Karbohydrater | 3 g/ 11,5 g |
Proteiner | 2 g/ 8,5 g |
Fett | 4,5 g/ 17,5 g |
- hvorav mettet fett | 3 g/ 11 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 5 g |
- flerumettet fett | 0,1 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 0,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: