Fremgangsmåte
Oppskriften gir rødbetehummus til ca. 10 brødskiver. Næringsinnholdet per porsjon er rødbetehummus til en brødskive.
Forvarm ovnen til 200 °C. Skrell rødbetene og kutt i terninger. Ha betene deretter i folie og bak i ca. 20 minutter til de er møre.
Hell vannet som kikertene ligger i et dl-mål og sett kaldt. Skrell kikertene mens rødbetene bakes. Kikerter uten skall gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen, men kikertene må ikke skrelles.
Ha skrelte kikerter, tahini, rødbeter, hvitløk, og halvparten av sitronsaften i en blender eller food processor. Mens maskinen rører, hell litt og litt kaldt kikert-vann i hummusen – dette gjør den ekstra luftig. Hummusen er ferdig mikset når den er blitt en jevn puré. Smak til med salt, pepper, spisskummin og sitronsaft.
Smør et sjenerøst lag rødbetehummus på godt grovt brød og drypp over litt olje, sesamfrø og fersk persille på toppen.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Ingredienser
Antall 10
2 pk med kikerter (à 290 g), skrellet
150 g rødbete
1-2 fedd hvitløk
2 ss tahini (sesampaste)
1 ts salt
1 ts spisskummin
Ca. 100 ml kald kikertsaft
3-4 ss sitronsaft
Fersk persille
Svarte og hvite sesamfrø
Olivenolje
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 121 kcal / 141 kcal |
Karbohydrater | 10 g / 12 g |
Proteiner | 5,5 g / 6,5 g |
Fett | 5 g / 6 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g / 1 g |
- enumettet fett | 2,5 g / 2,5 g |
- flerumettet fett | 2 g / 2 g |
Kostfiber | 4,5 g / 5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: