Fremgangsmåte
Skjær steinbitfileten i serveringsstykker og dryss med salt. Stek stykkene gylne i olje, ca. 1 minutt på hver side. Sett ned varmen og krydre med korianderfrø og pepper. La stykkene ettersteke på svak varme i cirka fem minutter.
Tomatsaus:
Riv skall av sitron og finhakk hvitløk. Varm olivenoljen i en kasserolle og ha i sitronskall, hvitløk, oliven og hermetiske tomater. La sausen koke på svak varme i ti minutter og rør inn frisk basilikum ved servering.
Tomatsalat: Skrell skallet av agurken. Skjær agurk og tomat i terninger, og rødløk i strimler. Bland alle ingrediensene sammen.
Kok pasta som anvist og server ved siden av.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no. Foto: Synøve Dreyer.
Ingredienser
4 personer
500 g steinbitfilet, uten skinn og bein
1 ts salt
1 ss olje
1 ss korianderfrø
0,5 ts pepper
Tomatsaus
0,25 stk sitron
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
2 ss oliven, sort
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
1 dl basilikum, frisk
Tomatsalat
0,5 stk agurk
5 stk tomat
0,5 stk rødløk
1 ts sesamfrø, sort
1 ts hvitvinseddik
1 ss olivenolje
Tilbehør
4 porsjoner pasta, fullkorn
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 425 kcal / 96 kcal |
Karbohydrater | 11 g / 2,5 g |
Proteiner | 26 g / 6 g |
Fett | 31,5 g / 7 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g / 1 g |
- enumettet fett | 22 g / 5 g |
- flerumettet fett | 3,5 g / 1 g |
Kostfiber | 4 g / 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: