Fremgangsmåte
Kok opp kjøttkraft. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.
Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin eller olje. Krydre med salt og pepper.
Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter.
Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander.
Tips! Ønsker du en glutenfri rett kan du erstatte soyasaus med glutenfri soyasaus og fullkornsnudler med glutenfri nudler. Retten er laktosefri hvis du bruker olje til steking.
Næringsberegningen inkluderer olje til steking.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
600 g biff av ytrefilet storfe i strimler
2 ss myk margarin eller olje til steking
½-1 ts salt
½-1 ts pepper
2 l kjøttkraft
Saften av 3-4 stk lime
Ca. 2 ss soyasaus
2 stk finhakket rød chili
2 ss revet frisk ingefær
2 båter finhakket hvitløk
150 g fullkornsnudler
2 dl bønnespirer
4 stk vårløk i tynne strimler
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 458 kcal/ 62 kcal |
Karbohydrater | 28 g/ 4 g |
Proteiner | 41 g/ 5,5 g |
Fett | 20 g/ 3 g |
- hvorav mettet fett | 5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 9,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: