Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Legg laksestykkene i et ildfast fat. Finhakk chili og hvitløk. Vask limen og rasp av skallet (kun det grønne). Bland chili, hvitløk og lime sammen med olivenolje og krydder. Fordel marinaden over laksen. La gjerne laksen marinere 30-60 minutter før steking.
Skjær opp grønnsakene i passe biter.
Kok risen etter anvisning på pakken (ca. 20 min.).
Mens risen koker stekes laksen ved 200 grader i 10-15 minutter, til laksen er passe stekt.
Stek grønnsakene med litt olje i en panne eller gryte i 5-10 min. Ha den ferdigkokte risen oppi pannen med grønnsaker. Bland godt sammen.
Varm litt olje i en panne, ha i hvitløk og la surre 1 min. Ha deretter i spinat. La dette steke på lav varme til spinaten detter sammen, ca. 5 min.
Anrett på fire tallerkener. Nyt.
Foto: Colourbox
Ingredienser
4 personer
600 g laks, i porsjonsbiter
½ lime, saft og skall
3 ss olivenolje
1/4 -1/2 rød chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
Salt og pepper
Grønnsaksris
1 squash, biter
1 paprika, biter
½ purre, biter
1 gulrot, små biter
3 porsjoner villris eller fullkornsris
Spinat
1 ss rapsolje
1 stor pose frisk spinat
1-2 hvitløksfedd, finhakket
Litt salt og pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 578 kcal/ 115 kcal |
Karbohydrater | 29 g/ 6 g |
Proteiner | 39 g/ 8 g |
Fett | 32 g/ 6,5 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 14 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 9 g/ 2 g |
Kostfiber | 6,5 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: