Fremgangsmåte

Skjær stekt ribbe i tynne skiver.

Risk grovt brød i brødrister eller stekeovn til det blir sprøtt.

Bland sammen pære, vårløk, valnøtter, druer og stangselleri til en salat.

Bland sammen majones og yoghurt til dressing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Smør dressingen på brødskivene. Legg skiver av ribbe på halvparten av brødskivene, topp med salatblandingen og den andre halvparten av brødskivene.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Mari Svenningsen

Ingredienser

4 personer

320 g stekt ribbe
8 grove brødskiver

Salat
1 stk pære i terninger
1 stk finhakket vårløk
50 g grovhakkede valnøtter
20 stk blå druer delt i to
1 stilk stangselleri i små terninger

Dressing
40 g lett majones
75 g gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 718 kcal/ 247 kcal
Karbohydrater 35 g/ 12 g
Proteiner 32 g/ 11 g
Fett 48 g/ 16,5 g
- hvorav mettet fett 14 g/ 5 g
- enumettet fett 18 g/ 6 g
- flerumettet fett 12,5 g/ 4 g
Kostfiber 10 g/ 3 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja