Fremgangsmåte
Skjær stekt ribbe i tynne skiver.
Risk grovt brød i brødrister eller stekeovn til det blir sprøtt.
Bland sammen pære, vårløk, valnøtter, druer og stangselleri til en salat.
Bland sammen majones og yoghurt til dressing. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Smør dressingen på brødskivene. Legg skiver av ribbe på halvparten av brødskivene, topp med salatblandingen og den andre halvparten av brødskivene.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no og tilpasset Diabetesforbundet. Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
320 g stekt ribbe
8 grove brødskiver
Salat
1 stk pære i terninger
1 stk finhakket vårløk
50 g grovhakkede valnøtter
20 stk blå druer delt i to
1 stilk stangselleri i små terninger
Dressing
40 g lett majones
75 g gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 718 kcal/ 247 kcal |
Karbohydrater | 35 g/ 12 g |
Proteiner | 32 g/ 11 g |
Fett | 48 g/ 16,5 g |
- hvorav mettet fett | 14 g/ 5 g |
- enumettet fett | 18 g/ 6 g |
- flerumettet fett | 12,5 g/ 4 g |
Kostfiber | 10 g/ 3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: