Fremgangsmåte
Finn frem en kjøkkenmaskin med kniver/blender og kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding. Bruk fortrinnsvis hermetiske tomater av god kvalitet. Fres løken i oljen, til løken blir blank og myk. Tilsett de moste tomatene, tomatpurè, eplesidereddik og Sukrin Gold (smak deg frem).
La blandingen småkoke på lav varme (uten lokk), til den tykner. Det tar ca 1 time. Smak til med salt. Kjør blandingen en runde til i blenderen. Avkjøl og ha på tett glass/flaske.
Ketchupen er holdbar ca. 3 uker i kjøleskapet.
Tips! Ønsker du en litt mer spicy utgave kan du tilsette ca ½ rød chili, som finhakkes og tilsettes sammen med tomatene.
Ingredienser
Antall 1
1 boks hermetiske, store tomater
1 liten gul løk, finhakket
2 ss olivenolje
1-2 ss tomatpurè
Ca. 1,5 dl Sukrin Gold (ligner på brunt sukker)
1 dl eplesidereddik
Salt
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 47 kcal |
Karbohydrater | 4 g |
Proteiner | 1 g |
Fett | 3 g |
- hvorav mettet fett | 0,5 g |
- enumettet fett | 2 g |
- flerumettet fett | 0,3 g |
Kostfiber | 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: