Fremgangsmåte
Bland kokosmelk og fiskesaus i en skål. Legg i strimlet svinekjøtt og la det marinere ca. 15 minutter.
Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Klem ut appelsinsaft i en skål, kast resten (hvite hinner). Bland inn kokosmelk, fiskesaus, sukker og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.
Bland salat, cherrytomater, revet gulrot og appelsinfileter i en bolle. Hell over halvparten av dressingen.
Legg marinerte kjøttstrimler over på et kjøkkenpapir og tørk dem lett. Krydre strimlene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, og brun kjøttet i små porsjoner.
Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.
Tips! Retten er laktosefri så lenge fiskesausen ikke inneholder gluten. Sjekk gjerne på flaska.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Veslemøy Vråskar
Ingredienser
4 personer
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 dl kokosmelk
1 ss fiskesaus (asiatisk)
½ ts salt
½ ts grovkvernet pepper
2 ss olje, til steking
Salat:
Saft og fileter av 2 stk appelsin
1 pk salatmix
1 beger rød cherrytomat , delt i to
1 stk grovrevet gulrot
½ potte grovhakket frisk koriander
Dressing:
1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
5 ss kokosmelk
2 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss brunt sukker
1 ts kajennepepper
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 304 kcal/ 78 kcal |
Karbohydrater | 15 g/ 4 g |
Proteiner | 25 g/ 6,5 g/ |
Fett | 15 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 7,5 g/ 2 g |
- enumettet fett | 4 g/ 1 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: