Fremgangsmåte

Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.

Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.

Finhakk rødløken og hvitløken.

Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.

Tilsett olje, eddik og limesaft.

Smak til med grovmalt pepper.

Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.

Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse av Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Synøve Dreyer

Ingredienser

Antall 1

250 g jordbær
½ stk slangeagurk
1 stk rødløk
Litt nykvernet pepper
1 stk finhakket rød chili
2 båt hvitløk
Saften av 1 stk lime
2 ss olje
1 ss vineddik

Næringsinnhold per 100 gram

Energi/Kalorier 54 kcal
Karbohydrater 4,5 g
Proteiner 1 g
Fett 3,3 g
- hvorav mettet fett 0,2 g
- enumettet fett 2 g
- flerumettet fett 1 g
Kostfiber 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei