Fremgangsmåte
Skyll jordbær med hamsen på, rens dem og del i små biter.
Skyll, skrell og skjær agurken i små terninger.
Finhakk rødløken og hvitløken.
Bland jordbær- og agurkterninger med finhakket rødløk, chili og hvitløk.
Tilsett olje, eddik og limesaft.
Smak til med grovmalt pepper.
Settes gjerne en times tid i kjøleskap før servering. Da får smakene "satt" seg.
Salsaen kan oppbevares på tette glass i kjøleskapet, og holder seg fint i noen dager.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse av Frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet) Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
Antall 1
250 g jordbær
½ stk slangeagurk
1 stk rødløk
Litt nykvernet pepper
1 stk finhakket rød chili
2 båt hvitløk
Saften av 1 stk lime
2 ss olje
1 ss vineddik
Næringsinnhold per 100 gram
Energi/Kalorier | 54 kcal |
Karbohydrater | 4,5 g |
Proteiner | 1 g |
Fett | 3,3 g |
- hvorav mettet fett | 0,2 g |
- enumettet fett | 2 g |
- flerumettet fett | 1 g |
Kostfiber | 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: