Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.
Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra matprat.no. Foto: Esten Borgos
Ingredienser
5 personer
1 kg reinsdyrstek
1 l vann
½ stk løk
4 stk potet
1 bunt vårløk
2 stk gulrot
½ ts salt
¼ ts pepper
Næringsinnhold per porsjon / per 100 gram
Energi/Kalorier | 330 kcal / 66 kcal |
Karbohydrater | 7,5 g / 1,5 g |
Proteiner | 40 g / 8 g |
Fett | 15 g / 3 g |
- hvorav mettet fett | 6 g / 1 g |
- enumettet fett | 7 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 1 g / 0,2 g |
Kostfiber | 1,5 g / 0,3 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: