Fremgangsmåte
Legg biffen i romtemperatur 30 min. før du skal bruke den.
Bland sammen rømme, hvitløk og timian til en dressing. Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i kjøleskapet og trekke smak mens du tilbereder resten.
Forvarm stekeovn til 225 °C. Skrell søtpotet og kutt i tykke staver. Ha stavene i en kjele med vann, og kok opp. Kok søtpotetstavene til de er så vidt møre, 5-6 minutter. Hell av kokevannet og legg stavene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle stavene med litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i ovn, og stek til stavene har fått en fin farge og har blitt litt sprø i kantene, ca. 15 minutter.
Bruk en ostehøvel og skjær strimler av squash på langs, mens du roterer på squashen. Stopp når du kommer til den myke kjernen. Del de lange strimlene i to midt på og kutt fyrstikktynne strimler på langs. Legg strimlene i en serveringsskål eller en bolle.
Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek dem på sterk varme til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.
Ha olivenolje, sitronskall og –saft i skålen med squash. Krydre med salt og pepper og bland alt lett sammen.
Server saftig og mør biff med sprø søtpotetchips, frisk squashsalat og rømmedressing.
Tips! Hvis du ønsker å gjøre retten laktosefri kan du erstatte rømme med laktosefri rømme og margarin med margarin uten melk eller olje.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet).
Ingredienser
4 personer
600 g ytrefilet av storfe ( i biffer à 150 g)
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss myk margarin til steking
Søtpotetchips:
700 g søtpotet
1 ss olje til pensling
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
Squashsalat:
2 stk grønn squash
1 ss olivenolje
Skall av 1 stk sitron
Saft av ½ stk sitron
½ ts salt
1⁄4 ts pepper
Dressing:
4 ss lettrømme
1 båt revet hvitløk
1 ss finhakket frisk timian
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 479 kcal/ 94 kcal |
Karbohydrater | 33 g/ 6,5 g |
Proteiner | 39 g/ 8 g |
Fett | 19,5 g/ 4 g |
- hvorav mettet fett | 6 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 9 g/ 2 |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: