Fremgangsmåte
Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør.
Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille.
Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetstappe, fullkornsris/villris, salat eller en klatt med lettrømme smaker også godt til.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen
Ingredienser
4 personer
800 g biffkjøtt i strimler
1½ stk finhakket løk
2 ss smør eller margarin til bruning
200 g frisk sjampinjong i båter
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss tomatpuré
1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
2 dl crème fraîche, 18 %
8 skiver sylteagurk i strimler
8 skiver syltede rødbeter i strimler
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 425 kcal/ 102 kcal |
Karbohydrater | 9 g/ 2 g |
Proteiner | 49 g/ 11,5 g |
Fett | 20 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 10 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 7,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 2 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 2,5 g/ 0,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: