Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 °C. Riv ingefær, og finhakk chili og gressløk. Bland ingefær, chili, gressløk og salt, og fordel over laksefileten. Pakk laksefileten inn i plast og la den ligge i kjøleskapet i 15 minutter.
Ta laksen ut av plasten, legg den i en smurt ildfast form og dekk med aluminiumsfolie. Stek laksen i stekeovnen i ca. 7 minutter, ta den ut og la den hvile under folien i 2 minutter. Ta av aluminiumsfolien og dryss over valmuefrø.
Salat
Del avokado i to, ta ut steinen og avokadokjøttet. Skjær avokadokjøttet i båter, drypp over saften av sitron, og dryss litt salt og grovkvernet pepper.
Bland sammen avokado, salat og friske urter. Drypp litt olivenolje, og dryss litt salt og pepper over salaten.
Server ovnsbakt laks med avokadosalat og fullkorn/naturris ved siden av.
Næringsberegningene inkluderer fullkorn/naturris.
Næringsinnhold uten 2 dl fullkorn/naturris: 330 kalorier, 1 g karbohydrater, 26 g protein, 25 g fett (hvorav 4 g mettet fett, 11 g enumettet fett, 4 g flerumettet fett), 2 g fiber.
Oppskrift og bildet er hentet med tillatelse fra www.godfisk.no (tilpasset av Diabetesforbundet)
Fotograf: Edelman
Ingredienser
4 personer
500 g laksefilet, uten skinn og bein
2 ss ingefær, frisk
1 stk chili, rød
4 ss gressløk, frisk
1 ss valmuefrø
1 ts salt
Aluminiumsfolie
Salat
1 stk avokado
0,5 stk sitron
1 stk crispisalat
3 ss koriander, frisk
1 ss rapsolje
Salt og pepper
Tilbehør
2 dl fullkorn/naturris
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 539 kcal/ 177 kcal |
Karbohydrater | 31 g/ 10,5 g |
Proteiner | 30 g/ 10 g |
Fett | 31,5 g/ 10,5 g |
- hvorav mettet fett | 4,5 g/ 1,5 g |
- enumettet fett | 17 g/ 5,5 g |
- flerumettet fett | 9,5 g/ 3 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: