Fremgangsmåte

Fres løk i en panne satt på middels varme i 3 minutter. Tilsett hvitløk, og stek i ett minutt. Tilsett deretter ingefær og bland godt.

Tilsett bukkehornkløver, spisskummen og gurkemeie. Bland godt etter hver ingrediens.

Tilsett kjøttet rett etter, slik at krydderne ikke brenner seg. Brun i 3 minutter.

Tilsett de hakkete tomatene og bland.

Tilsett tomatpureen og rør godt. Dekk til og kok i 30 minutter.

Tilsett poteter og gulrøtter. Dekk til og kok i ytterligere 20 minutter.

Tilsett grønn paprika og kok i 10 minutter til.

Tilsett chilisausen, koriander og mynteblader. Rør godt om.

Tilsett sort pepper og rør.

Ingredienser

4 personer

1 dl rapsolje – eller vegetabilsk olje

1 stor løk (i skiver)

3 fedd hvitløk (hakket)

1 ts fersk ingefær (revet)

2 ts Bukkehornkløverfrø (kvernet)

1 ss spisskummen

1 ts Gurkemeiepulver

200 gram okse kjøtt (biff), i terninger. (Kan bytte ut med lam istedenfor biff).

4 store (800 g) tomater (hakket)

3 ss tomatpuré

2 ts salt (etter smak)

2 medium (350 g) poteter (i terninger)

2 medium (230 g) gulrot(er) (skiver)

1 grønn paprika (hakket)

1 ss Grønn chilisaus – Eller etter smak

10 blader koriander

5 blader mynt

½ ts Kvernet sort pepper

Næringsinnhold per porsjon/per 100 g

Energi/Kalorier 435 kcal/ 83 kcal
Karbohydrater 32 g/ 6 g
Proteiner 17 g/ 3 g
Fett 25 g/ 5 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 0,5 g
- enumettet fett 14 g/ 3 g
- flerumettet fett 7 g/ 1,5 g
Kostfiber 10 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei