Fremgangsmåte
Fres løk i en panne satt på middels varme i 3 minutter. Tilsett hvitløk, og stek i ett minutt. Tilsett deretter ingefær og bland godt.
Tilsett bukkehornkløver, spisskummen og gurkemeie. Bland godt etter hver ingrediens.
Tilsett kjøttet rett etter, slik at krydderne ikke brenner seg. Brun i 3 minutter.
Tilsett de hakkete tomatene og bland.
Tilsett tomatpureen og rør godt. Dekk til og kok i 30 minutter.
Tilsett poteter og gulrøtter. Dekk til og kok i ytterligere 20 minutter.
Tilsett grønn paprika og kok i 10 minutter til.
Tilsett chilisausen, koriander og mynteblader. Rør godt om.
Tilsett sort pepper og rør.
Ingredienser
4 personer
1 dl rapsolje – eller vegetabilsk olje
1 stor løk (i skiver)
3 fedd hvitløk (hakket)
1 ts fersk ingefær (revet)
2 ts Bukkehornkløverfrø (kvernet)
1 ss spisskummen
1 ts Gurkemeiepulver
200 gram okse kjøtt (biff), i terninger. (Kan bytte ut med lam istedenfor biff).
4 store (800 g) tomater (hakket)
3 ss tomatpuré
2 ts salt (etter smak)
2 medium (350 g) poteter (i terninger)
2 medium (230 g) gulrot(er) (skiver)
1 grønn paprika (hakket)
1 ss Grønn chilisaus – Eller etter smak
10 blader koriander
5 blader mynt
½ ts Kvernet sort pepper
Næringsinnhold per porsjon/per 100 g
Energi/Kalorier | 435 kcal/ 83 kcal |
Karbohydrater | 32 g/ 6 g |
Proteiner | 17 g/ 3 g |
Fett | 25 g/ 5 g |
- hvorav mettet fett | 2,5 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 14 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 7 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 10 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: