Fremgangsmåte

Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet, mandelmel og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.

La pizzadeigen heve på et lunt sted i 20-30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C.

Fres hvitløk og chili i oljen, men pass på at det ikke blir for stekt.Tilsett hermetiske tomater og tomatpure. La sausen stå å putre i noen minutter. Har du tid kan du gjerne la sausen putre i 20 min. Lenger koketid gir mildere tomatsmak.Smak til med krydderurter, salt og pepper.

Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.

Del skinke i små biter og rasp osten. Bruker du serranoskinke legger du den på etter at pizzaen er stekt.

Legg fyllet på pizzaen og stek i 10-15 minutter.

Frisk basilikum eller ruccola tar du på ved servering.

For å gjøre pizzaen enda mer smakfull kan du tilsette ananas eller champignon før den stekes. Nydelig på ost- og skinkepizza.

 

Tips! Hvis du ønsker en lettvint porsjonspizza med tynnere bunn, kan du bruke grove tortillalefser som bunn.

Ingredienser

4 personer

Deig
25 g fersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ½ dl sammalt hvete
1 ½ dl mandelmel*
Ca. 2 ½ dl hvetemel
Ev. 1 ss fiberhusk (binder sammen deigen bedre)

Tomatsaus
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1/3 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
Oregano og basilikum, frisk eller tørket
Salt og pepper

Fyll
100 g kokt skinke
300 lettere gulost eller mozzarella
Frisk basilikum eller ruccola

* Mandelmel krever litt mer væske enn vanlig mel, grunnet høyt innhold av kostfiber. Det vil derfor være viktig å prøve seg fram med mengde mel.

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 610 kcal/ 176 kcal
Karbohydrater 47 g/ 12 g
Proteiner 42 g/ 12 g
Fett 25 g/ 7,5 g
- hvorav mettet fett 9 g/ 2,5 g
- enumettet fett 11 g/ 3 g
- flerumettet fett 3 g/ 1 g
Kostfiber 9 g/ 2,5 g

Innhold av allergener

Gluten Ja
Laktose Ja