Fremgangsmåte
Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i olje, salt og tilsett det sammalte melet, mandelmel og så mye av det fine slik at det blir en passe fast deig.
La pizzadeigen heve på et lunt sted i 20-30 minutter.
Sett stekeovnen på 225 °C.
Fres hvitløk og chili i oljen, men pass på at det ikke blir for stekt.Tilsett hermetiske tomater og tomatpure. La sausen stå å putre i noen minutter. Har du tid kan du gjerne la sausen putre i 20 min. Lenger koketid gir mildere tomatsmak.Smak til med krydderurter, salt og pepper.
Kjevl ut deigen, enten på bakebord eller direkte på bakepair på stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
Del skinke i små biter og rasp osten. Bruker du serranoskinke legger du den på etter at pizzaen er stekt.
Legg fyllet på pizzaen og stek i 10-15 minutter.
Frisk basilikum eller ruccola tar du på ved servering.
For å gjøre pizzaen enda mer smakfull kan du tilsette ananas eller champignon før den stekes. Nydelig på ost- og skinkepizza.
Tips! Hvis du ønsker en lettvint porsjonspizza med tynnere bunn, kan du bruke grove tortillalefser som bunn.
Ingredienser
4 personer
Deig
25 g fersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ½ dl sammalt hvete
1 ½ dl mandelmel*
Ca. 2 ½ dl hvetemel
Ev. 1 ss fiberhusk (binder sammen deigen bedre)
Tomatsaus
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1/3 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
Oregano og basilikum, frisk eller tørket
Salt og pepper
Fyll
100 g kokt skinke
300 lettere gulost eller mozzarella
Frisk basilikum eller ruccola
* Mandelmel krever litt mer væske enn vanlig mel, grunnet høyt innhold av kostfiber. Det vil derfor være viktig å prøve seg fram med mengde mel.
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 610 kcal/ 176 kcal |
Karbohydrater | 47 g/ 12 g |
Proteiner | 42 g/ 12 g |
Fett | 25 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 9 g/ 2,5 g |
- enumettet fett | 11 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1 g |
Kostfiber | 9 g/ 2,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: