Fremgangsmåte
Del hodekålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned).
Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. (Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, ca 1-2 ss per 4 porsjoner, mellom lagene. Tilsetter du hvetemel er ikke retten lenger glutenfri).
Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer.
Fårikålen serveres rykende varm med kokte poteter.
Tips! Fårikålkjøtt er relativt fett og kaloririkt. Hvis du ønsker å gjøre retten magrere kan du fjerne noe av fettet før du koker det. Mye av smaken ligger derimot i fettet, så for å få den gode fårikålsmaken må noe av fettet være igjen. Lammekjøtt er også magrere enn fårekjøtt, så ved å velge lammekjøtt sparer du også litt på kaloriene. Et annet tips er å rett og slett fjerne mer av fettet når det skal nytes fra tallerkenen.
Tidsforbruk er aktiv tid, regner dermed ikke med koketid.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Synøve Dreyer
Ingredienser
4 personer
1 ½ kg fårikålkjøtt
1 ½ kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 818 kcal/ 108 kcal |
Karbohydrater | 20 g/ 2,5 g |
Proteiner | 58 g/ 7,5 g |
Fett | 53 g/ 7 g |
- hvorav mettet fett | 23 g/ 3 g |
- enumettet fett | 18 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 10 g/ 1,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: