Fremgangsmåte
Del opp kyllingen. Skjær ut bryst, lår og vinger. Brun kyllingbitene med skinnsiden ned i en stor gryte med olje, skinnet skal bli sprøtt. Snu bitene og brun dem på andre siden, ca. 2 minutter
Fire rå kyllinglår kan erstatte en hel kylling. Bruker du hel kylling, bruk kyllingskroget til å koke god kraft til senere bruk.
Ta kyllingen ut av gryta. Fres hvitløk, ingefær, stjerneanis, pepperkorn og fivespicekrydder raskt. Ha i riseddik og soyasaus. Gi blandingen et oppkok, tilsett sukker og vann. Legg kyllingbitene tilbake i gryta og la dem småkoke i 40 minutter, til de er møre.
Ta ut kyllingen og riv kjøttet i små biter, fjern ben og brusk. Sil kraften. Ha revet kylling tilbake i ren kraft og la det koke i 15 minutter.
Lag gjerne revet kylling dagen i forveien. Har du revet kylling klar er retten gjort på 10 minutter!
Skrell agurk og del den i to, så i to på langs. Bruk en teskje og skrap ut frøene i midten. Skjær agurken i skiver. Del granateple og skrap ut granateplekjerner.
Grill fullkornswrap raskt på grillen på begge sider.
Server grillet fullkornswrap med revet kylling, agurk, granateple og koriander.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Mari Svenningsen.
Ingredienser
4 personer
1 stk hel rå kylling (ca. 1000 g)
2 ss olje, til steking
1 ss skivet frisk ingefær
5 båt finhakket hvitløk
3 stk stjerneanis
1⁄2 ts grønne pepperkorn
1⁄2 ts five spice powder (kinesisk krydderblanding)
1 dl soyasaus
1⁄2 dl riseddik
2 ts rå rørsukker eller søtning etter ønske (f.eks Sukrin Gold)
11⁄2 dl vann
4 stk store fullkorntortilla
1 stk granateple
1 stk agurk i skiver
1⁄2 potte grovhakket frisk koriander
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 533 g/ 103 kcal |
Karbohydrater | 37 g/ 7,5 g |
Proteiner | 63 g/ 12 g |
Fett | 13 g/ 2,5 g |
- hvorav mettet fett | 2 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 6,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 0,5 g |
Kostfiber | 5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: