Fremgangsmåte
Gni svinefilet inn med pepper. Hakk opp soltørket tomat og basilikum. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre på et stykke bakepapir. Fordel soltørket tomat og basilikum over, og legg indrefileten på toppen. Snurr spekeskinkeskiver rundt svinefileten.
Pensle fileten med olje, stikk inn et steketermometer og legg kjøttet på grillen. Brun fileten raskt på direkte varme, flytt den deretter over på indirekte varme og grill videre. Legg på lokk. Grill til kjernetemperaturen viser 70 °C for medium stekt eller 76 °C for gjennomstekt. Fileten kan også tilberedes i stekeovn på 175 °C i ca. 30 minutter.
Skjær fileten i to cm tykke skiver.
Server med ønsket tilbehør, for eksempel potetsalat, gjerne med kesam og en blandet salat.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no. Foto: Alexander Benjaminsen
Ingredienser
4 personer
800 g indrefilet av svin
½ ts pepper
10 stk soltørkede tomater
1 potte frisk basilikum
Ca. 8 skiver spekeskinke
1 ss olje (gjerne olivenolje)
Potetsalat:
750 g små potet
2 ss salt (til potetvannet)
200 g frisk sjampinjong
2 ss rapsolje
1 båt hvitløk
2 ss crème fraîche orginal, 35 %
1⁄2 ts kvernet pepper
skallet av 1 stk sitron
1 ss grov sennep
1 ss olivenolje
3 ss frosne erter
1 stk hjertesalat eller romanosalat
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 548 kcal/ 102 kcal |
Karbohydrater | 25 g/ 4,5 g |
Proteiner | 56 g/10,5 g |
Fett | 24 g/ 6 g |
- hvorav mettet fett | 5,5 g/ 1 g |
- enumettet fett | 11,5 g/ 2 g |
- flerumettet fett | 4 g/ 1 g |
Kostfiber | 6 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: