Fremgangsmåte
Bland sammen hvetemel, sammalt hvetemel/rugmel, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, tørrgjær og salt sammen i en bolle.
Hell i vann og rør deigen raskt sammen til alt er blandet og den er litt klissete.
Dekk bollen med en tallerken, plast eller sett et lokk på bollen. La deigen stå til heving på kjøkkenbenken over natten (10-12 timer).
Smør en muffinsform, og bruk en isskje eller et par spiseskjeer og fordel deigen i brettet.
Sett brettet i stekeovnen og skru temperaturen på 200 °C (varmluft) til rundstykkene er gjennomstekte og har fått en fin farge, ca. 30 minutter.
Server rundstykkene til en god frokost, suppe eller gryte, eller nyt dem alene!
Tips! Du kan gjerne erstatte opp til halvparten av hvetemelet med sammalt mel, for å få de grovere. Rundstykkene kan bli mer kompakte når man bruker mer grovt mel.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: MatPrat
Ingredienser
12 personer
400 g hvetemel
100 g sammalt hvete, fin eller sammalt rug
6 ss havregryn
4 ss solsikkekjerner
2 ss sesamfrø
2 ss linfrø
2 ss chiafrø
1 ts salt
1⁄2 ts tørrgjær
5 dl vann
1 ss margarin eller smør til smøring av formen
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 201 kcal/ 216 kcal |
Karbohydrater | 31 g/ 33 g |
Proteiner | 6,5 g/ 7 g |
Fett | 5 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 1 g |
- enumettet fett | 1,5 g/ 1,5 g |
- flerumettet fett | 2,5 g/ 2,5 g |
Kostfiber | 3,5 g/ 3,5 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: