Fremgangsmåte
Visp sammen eggene i en egen bolle. Mos banan og cottage chesse sammen med kulturmelk (bruk en stavmikser eller blender, ev gaffel hvis du ikke har tilgjengelig utstyr) og vips inn eggene.
Blend havregryn til mel med stavmikser eller blender og ha i bakepulver, vanilje og salt. Du kan ev. også bruke havremel.
Bland alt sammen og la røren stå å svelle i ca. 5 min – gjerne lengere hvis du har tid.
Stekes på middels varme i stekepannen med en klatt smør eller margarin.
Server gjerne med en skål yoghurt naturell med frukt eller bær og nøtter.
Tips! Hvis du ønsker glutenfrie pannekaker bruker du glutenfri havregryn.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Ida Marie Pedersen - fitfoodbyida. Foto: Ida Marie Pedersen
Ingredienser
Antall 8
2 egg
1 moden banan
5 ss cottage cheese
2 dl skummet kulturmelk (ev kefir/melk/yoghurt)
2 dl havremel (ev annet mel)
2 ts bakepulver
1 ts råvanilje (ev vaniljesukker)
1 knivspiss salt
Næringsinnhold per stk./ per 100 gram
Energi/Kalorier | 105 kcal/ 132 kcal |
Karbohydrater | 13 g/ 16,5 g |
Proteiner | 5,5 g/ 7 g |
Fett | 3 g/ 3,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 1,2 g |
- enumettet fett | 1 g/ 1,3 g |
- flerumettet fett | 0,5 g/ 0,7 g |
Kostfiber | 1,5 g/ 2 g |
Innhold av allergener
Gluten | Ja |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: