Fremgangsmåte

Hell laken av kikertene og skyll godt under rennende kaldt vann.

La dem renne godt av seg.

Kjør egg, kikerter, løk i grove biter, grovhakket hvitløk, persille, krydder, maizennamel og salt, sammen til en halvgrov masse.

Form til burgerne og stek i panne, middels varm, med litt olje.

Stek ca 3 min på hver side.

Serveres gjerne med en salat og raitadressing. Ønsker du å servere med brød til kan du bruke grovbrød eller grove pitabrød.

Næringsinnholdet er per burger. 

Ingredienser

4 personer

1 egg
400 g hermetiske kikerter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
En "håndfull" persille
1 ts malt spisskum ( kan erstattes av karve)
1 ts malt koriander ev 1 ss frisk hakket koriander
½ ts curry paste eller harissa paste eller 1/4; ts chilipulver
2 ss maizenamel (ev. hvetemel)
¾ ts salt
1-2 ss rapsolje til steking

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g

Energi/Kalorier 226 kcal/ 132 kcal
Karbohydrater 22 g/ 12,5 g
Proteiner 10 g/ 6 g
Fett 9 g/ 5,5 g
- hvorav mettet fett 1 g/ 0,5 g
- enumettet fett 4,5 g/ 2,5 g
- flerumettet fett 3 g/ 1,5 g
Kostfiber 7 g/ 4 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei