Fremgangsmåte
Hell laken av kikertene og skyll godt under rennende kaldt vann.
La dem renne godt av seg.
Kjør egg, kikerter, løk i grove biter, grovhakket hvitløk, persille, krydder, maizennamel og salt, sammen til en halvgrov masse.
Form til burgerne og stek i panne, middels varm, med litt olje.
Stek ca 3 min på hver side.
Serveres gjerne med en salat og raitadressing. Ønsker du å servere med brød til kan du bruke grovbrød eller grove pitabrød.
Næringsinnholdet er per burger.
Ingredienser
4 personer
1 egg
400 g hermetiske kikerter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
En "håndfull" persille
1 ts malt spisskum ( kan erstattes av karve)
1 ts malt koriander ev 1 ss frisk hakket koriander
½ ts curry paste eller harissa paste eller 1/4; ts chilipulver
2 ss maizenamel (ev. hvetemel)
¾ ts salt
1-2 ss rapsolje til steking
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 g
Energi/Kalorier | 226 kcal/ 132 kcal |
Karbohydrater | 22 g/ 12,5 g |
Proteiner | 10 g/ 6 g |
Fett | 9 g/ 5,5 g |
- hvorav mettet fett | 1 g/ 0,5 g |
- enumettet fett | 4,5 g/ 2,5 g |
- flerumettet fett | 3 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 7 g/ 4 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Nei |
Sist endret: , Publisert: