Fremgangsmåte
Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.
Ha saften av sitron og estragon over laksen.
Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, snu den og grill i 2 minutter på den andre siden.
Agurksalat
Skjær agurk i tynne skiver.
Rør søtning/sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje. Smak til med salt og pepper, og bland med agurkskivene.
Potetsalat
Kok potet møre i usaltet vann, avkjøl og skrell.
Del poteten i mindre biter, skjær reddik i skiver, rødløk i strimler og hakk dill.
Ha potet, reddik, rødløk, dill og spinat sammen i en bolle.
Bland sammen lettrømme, majones og revet pepperrot, og smak til.
Ha sausen i bollen med grønnsakene og bland godt sammen.
Server grillet laks med agurksalat og potetsalat ved siden av.
Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra Godfisk.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Esten Borgos.
Ingredienser
4 personer
600 g laksefilet, med skinn
2 stk sitron
2 ss estragon
1 ss olivenolje
salt og pepper
Agurksalat
1 stk agurk
Litt søtning eller 1 ss sukker
1 ss hvitvinseddik
1 ss olivenolje
Salt og pepper
Potetsalat
500 g potet
5 stk reddik
1 stk rødløk
2 ss dill, frisk
2 dl spinat
2 dl lettrømme
0,5 dl lettmajones
3 ss pepperrot
Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram
Energi/Kalorier | 586 kcal/ 117 kcal |
Karbohydrater | 25 g/ 5 g |
Proteiner | 35 g/ 7 g |
Fett | 37 g/ 7,5 g |
- hvorav mettet fett | 10 g/ 2 g |
- enumettet fett | 14 g/ 3 g |
- flerumettet fett | 6 g/ 1,5 g |
Kostfiber | 4,5 g/ 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: