Fremgangsmåte
Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove strimler. Ha olje i en ildfast form og legg over grønnsakene. Dryss over parmesan, oregano, salt og pepper. Bland alt godt. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i 20-25 minutter.
Brun kyllingfiletene i 2 minutter på hver side. Ha på salt og pepper.
Legg kyllingfiletene på toppen rotgrønnsakene i ovnen de siste 10 minuttene av steketiden.
Tips! Server med byggris eller linser. Retten er ikke glutenfri dersom du bruker byggris.
Oppskrift og bilde hentet med tillatelse fra matprat.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: matprat
Ingredienser
4 personer
4 stk kyllingfilet (150 g)
3 ss olivenolje
3 stk gulrot
2 stk persillerot
2 skive sellerirot
75 g revet parmesan
1 ts tørket oregano
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
Næringsinnhold per porsjon / per 100 g
Energi/Kalorier | 345 kcal / 122 kcal |
Karbohydrater | 7,5 g / 2,5 g |
Proteiner | 43,5 g / 15,5 |
Fett | 15 g / 5 g |
- hvorav mettet fett | 5 g / 2 g |
- enumettet fett | 7,5 g / 2,5 g |
- flerumettet fett | 1 g / 0,5 g |
Kostfiber | 3,5 g / 1 g |
Innhold av allergener
Gluten | Nei |
Laktose | Ja |
Sist endret: , Publisert: