Fremgangsmåte

Legg bønnene i bløt dagen før og kok dem i nytt vann i ca. 45 minutter. Sil av og avkjøl til de skal blandes i salaten. Du kan også kjøpe ferdig kokte hermetiske bønner som du skyller i kaldt vann før bruk.

Legg spekeskinkeskivene på stekeplate med bakepapir og bak i ovnen ved 180 grader C i ca. 5 minutter. Ta skinken ut og avkjøl.

Skyll salaten, rist av vannet og riv i mindre biter.

Rør hvitløk, sennep, pepper, eddik og honning sammen og pisk inn olje. Smak dressingen til.

Vend grønnsakene, salat, dressing og skinke sammen og smak til med salt og pepper. Server med godt brød til.

Oppskrift og bilde er hentet med tillatelse fra frukt.no (tilpasset Diabetesforbundet). Foto: Alf Børjesson

Ingredienser

4 personer

150 g kokte hvite bønner
12 skive spekeskinke
1 stk friséesalat
1 stk hjertesalat
1 pk ruccula
1 stk slangeagurk
1 stk fennikel

Dressing:
1 båt presset hvitløk
1 ts grov sennep
½ ts pepper
2 ss hvitvinseddik
½ ts honning (kan ev sløyfes)
4 ss olivenolje

Næringsinnhold per porsjon/ per 100 gram

Energi/Kalorier 209 kcal/ 90 kcal
Karbohydrater 8,5 g/ 4 g
Proteiner 12 g/ 5 g
Fett 13 g/ 6 g
- hvorav mettet fett 2,5 g/ 1 g
- enumettet fett 9 g/ 4 g
- flerumettet fett 1,5 g/ 1 g
Kostfiber 4 g/ 2 g

Innhold av allergener

Gluten Nei
Laktose Nei